SociaalPlus10 jaar SociaalPlus

10 jaar SociaalPlus,   10 jaar “mét afstand de beste”

Op 23 juni 2010 werd in Harderwijk een uniek bedrijf opgericht.

In de overtuiging dat ieder mens waarde toe kan voegen, richtte Andries Zoeteweij “Kompbaan” op. Een bedrijf dat zou gaan bewijzen dat elke afstand tot de arbeidsmarkt overbrugbaar is met de juiste begeleiding en ondersteuning. Vrij snel daarna kwam “U spreekt met BOB” waar mensen die moeite hadden zich te kwalificeren op de arbeidsmarkt een KlantContactCenter voor inkomend en uitgaand telefoonverkeer vormden. In 2013 ontstond uit beide bedrijven één nieuwe naam: SociaalPlus.

Midden in de crisis was het hard werken en vooral veel overtuigen. Immers, sociaal ondernemen was nog niet echt een begrip. Sterker nog: de participatiewet kwam pas 5 jaar later, in 2015. Die zorgde weliswaar voor meer bekendheid, maar ook voor een veelvoud van nieuwe aanbieders op de markt van ”inclusief werkgeven”.

Na zeven jaar werd SociaalPlus in 2017 overgenomen maar wel met behoud van de kernwaarden en missie.

De afgelopen tijd is voornamelijk ingezet op schaalvergroting van het KlantContactCenter. Met een stijging van 225% aan inkomend telefoonverkeer zijn we daarmee op de goede weg. Met een superteam, samen steeds beter: Mét afstand de beste.

We investeren in nieuwe mensen, zodat er ruimte vrijkomt voor het professionaliseren van onze dienstverlening en het afhandelen van alle telefoontjes. We breiden de dienstverlening steeds verder uit en ontzorgen meer.

SociaalPlus zou SociaalPlus niet zijn zonder, mét afstand, het beste team. Mensen die dagelijks bewijzen dat elke afstand overbrugbaar is en dat we midden in de zakelijke dienstverlening staan. Een bedrijf in deze tijd vergt van iedereen veel inzet, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Dat ons dat toch telkens weer lukt bewijst dat die afstand meer in de ogen van de maatschappij bestaat dan in werkelijkheid.

Terugkijkend op een mijlpaal als deze overheerst dankbaarheid. Voor onze klanten, die onze overtuiging delen en kansen willen bieden. Voor ons team dat het toch maar weer elke dag flikt. Voor een grote groep van influencers, branchegenoten en instanties die ons helpen onze doelen te realiseren. Voor (mede) investeerders die tegen de stroom in durven roeien en niet uit zijn op een quick win, maar op duurzame inclusiviteit. Maatschappelijker verantwoord kun je niet ondernemen!

Dan blijft er dus maar 1 ding over om te zeggen:

DANKJEWEL !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.