SociaalPlusHet zakelijke equivalent van friendzoned

Het zakelijke equivalent van friendzoned
Wat jullie doen is geweldig, zo mooi. Goed hoor, wat een nobel doel.

Wekelijks krijg ik dit te horen als ik met een prospect aan de telefoon zit en uitleg wie we zijn en wat we voor hen kunnen betekenen. Goed bedoeld, maar nog steeds in heel veel gevallen volgt enkele dagen later een telefoontje dat men toch voor een andere oplossing heeft gekozen.

Als ik dan de reden vraag is het best wel vaak: onze directie wil zich liever niet committeren aan een bedrijf met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jammer genoeg helpt het in zo’n stadium niet meer om uit te gaan leggen dat we een professionele organisatie zijn en diensten leveren die voor veel van onze klanten tot hun bedrijfskritieke processen worden gerekend.

Om als eerste maar weer met de vinger naar onszelf te wijzen:

Misschien moeten we wel minder of helemaal geen aandacht meer besteden aan het feit dat we een inclusief bedrijf zijn. Misschien dat het statement van Morgan Freeman, over hoe je racisme uit de wereld krijgt (Stop talking about it) https://youtu.be/GeixtYS-P3s  ook opgaat voor mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt”

In plaats van in de “friendzone” te belanden krijgen we dan misschien wel de kans om eerst te bewijzen wat we waard zijn alvorens te worden afgewezen op nog steeds bestaande vooroordelen.

Want ieder mens kan waarde toevoegen aan onze maatschappij en ons bedrijfsleven.

En moet een kans krijgen dit te kunnen bewijzen.

Fijn weekend

Ronald

 • Marjolijn

  Hoi Ronald,
  Ook ik krijg in gesprekken te horen dat ze mij bewonderen om mijn missie met mijn bedrijf. Voor mij een signaal dat het voor henzelf een ver-van-mijn-bed-show is. De wens om samen te werken is er dan wel, maar de stap is vaak nog te groot.
  Groet Marjolijn

 • Brigitte Wendelgelst

  Past mooi bij mijn bijdrage op LinkedIn van zojuist.
  Helaas. Wij Nederlanders zijn, alle goede initiatieven en subsidies ten spijt, best een volkje met een nare mentaliteit. In plaats van dat we kansen gunnen aan hen die dat verdienen, verstoten wij die liever en proberen we dat ook nog te verstoppen. Bah. Wie is er nog trots op Nederland? Nou ik niet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.