SociaalPlusDe betrokkenheidstheorie

De betrokkenheidstheorie

 

Een verre verwant van de relativiteitstheorie, maar de formule is anders: EMC = +    Verwarrend? In deze blog leg ik het graag uit!

In een bedrijf zijn sommige functies altijd vaker en meer belicht dan anderen. Er is volop lof voor de verkoopafdeling, die haalt immers het geld binnen. De productie is ook zeer gewaardeerd, want zonder productie geen product om te verkopen. Allemaal heel begrijpelijk en ook volkomen terecht.

Vandaag wil ik echter aandacht besteden aan die mensen die geen overduidelijke waarde toevoegen, tot het moment dat ze er niet zijn…..

Bij ons zijn dat E, M en C. En de formule die daar dan bij hoort is natuurlijk EMC = +

E voegt namelijk enorme waarde toe. Als olie die de machine geruisloos en soepel laat lopen, die door haar flexibiliteit in alle hoekjes en gaatjes van de SociaalPlus machine doordringt om daar processen te versoepelen en minder slijtage aan de  lopende delen te garanderen.

M zorgt ervoor dat onze mensen krijgen waar ze recht op hebben, dat de belastingdienst tevreden met ons blijft en dat onze debiteuren ons blijven zien als een gewaardeerde zakenpartner die zijn verplichtingen nakomt. heel waardevol dus!

C is onze bonuskaart. Die zetten we in bij bijzondere opdrachten, zorgt voor het opzoeken van onmisbare informatie en is bovendien degene die ervoor zorgt dat onze visueel beperkte teamleden heldere instructies krijgen over de omgang met de soft- en hardware die wij gebruiken. En dat is inclusief onze nieuwe koffiemachine die er zo voor zorgt dat ook zij zelfstandig koffie, thee, chocolademelk en allerlei andere variëteiten kunnen pakken.

EMC = + dus en de + staat voor de meerwaarde die deze teamleden leveren. Elke dag weer. En te vaak onderbelicht. Misschien zijn er ook in jouw organisatie mensen die niet de waardering krijgen die ze verdienen? Ik hoop dat mijn blog deze week hier verandering in brengt. Een organisatie is net als een grote mechanische klok: Het maakt niet uit of je een groot of een heel klein radertje eruit haalt. In beide gevallen stopt het uurwerk.

Fijn weekend, en E, M & C:  dank jullie wel!!!!

 

Ronald

  • Nel

    Wat een fantastische werkgever ben je Ronald. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Topper ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.