SociaalPlusLente in de Bol…

Lente in de Bol…

Die eerste dagen na de winter dat het echt lekker is buiten Nou ja. In de zon en uit de wind dan….

Ze geven je een gevoel van gelukzaligheid.

En waar het in oktober te koud was met 14 graden om buiten te zijn geniet je nu met volle teugen van 13 graden in de zon. Iets met vitamine D heb ik gehoord, en het feit dat de zon gewoon wonderen doet voor een mens.

Ook hier hebben we volop genoten van die traktatie die zo betrouwbaar elke lente weer terugkomt. Conversaties worden duidelijk lichter, mensen lijken weer een beetje zin te hebben. Ook de mensen die ons bellen zijn merkbaar vriendelijker.

Vroeger leende deze tijd zich voor een “grote schoonmaak”.  De hele winter was hout en kolen gestookt om het huis warm te houden. Het fijnstof en roetaanslag moest weg:  alles werd opgeklopt, gesopt en gereinigd.  En hoewel we geen kolen meer stoken en weinig open houtvuren hebben in huis blijft de behoefte bij mensen aan een frisse start in deze tijd onverminderd bestaan.

Ook bij ons. We zijn lekker bezig met verbeteringen, procedures afstoffen, nieuwe team leden inwerken en bestaande teamleden trainen. We merken bij klanten ook verhoogde activiteiten op dit gebied. Geen enkele tijd van het jaar is blijkbaar zo geschikt voor trainingen, congressen en heroriëntering dan de lente.

Voor mij maakt het één ding duidelijk:

Ondanks alle modernisering blijven we gewoontedieren met diepgewortelde tradities en patronen.

En persoonlijk vind ik dat wel fijn. Ze geven een beetje houvast in snel veranderende tijden. Onschuldig bovendien want ze staan verder geen enkele vooruitgang in de weg. Sterker nog, door deze periodes goed te gebruiken werken ze als een soort versneller.

Met een zonnetje erbij werkt immers alles net een beetje fijner!

En als je dit nu leest, kijk dan eens naar buiten en geniet even bewust van de opnieuw tot leven komende natuur. Mijn tip: “go with the flow”.

Met de zon in de rug ga je sneller. En als je nu binnen je bedrijf ook een opfrisbeurt “inclusiviteit en impact maken” hebt gepland dan help ik je graag dit te realiseren.

 

Fijne lente!

 

Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.