SociaalPlusMoed en kwetsbaarheid

Moed en kwetsbaarheid

Een tijdje geleden, in een coaching sessie,  werd me gevraagd: wie bewonder jij? Wie zijn eigenlijk jouw idolen?

Als rechtlijnig denker ( ik werk eraan 😉) kon ik op dat moment alleen  denken aan “de groten der aarde” maar kon zo gauw niemand verzinnen waar ik echt zoiets bij had van: totaal wow!

Omdat sommige dingen nu eenmaal wat langer nodig hebben om door te dringen kristalliseerde zich de afgelopen tijd toch wel een beeld van de eigenschappen die ik bewonder. In het kort zijn dat echte moed en het durven tonen van kwetsbaarheid.

Moed zal wel een mannelijk verlangen zijn. Tenminste ik geloof niet dat ik de enige ben die af en toe droomt dat hij de redder in nood is die zich vol goede moed als “drakendoder” manifesteert.

Het durven laten zien van kwetsbaarheid vergt misschien nog wel meer.. De draak met zwaard en speer tegemoet treden is één ding. Maar je kwetsbaarheden tonen terwijl de kans bestaat om diep en blijvend gekwetst te worden is toch van een ander kaliber.

Hoewel we kwetsbaarheid vaak associëren met angst en zwakte is juist het tegendeel waar.

Het vergt een enorme moed om dit te durven.

Soms heb je ook geen keus, en liggen je kwetsbaarheden open en bloot en zijn voor iedereen zichtbaar. Om dan toch de wereld tegemoet te treden en je te tonen in al je kwetsbaarheid is voor mij wel een inspirerend voorbeeld van echte moed.

En ik ben gezegend met het feit dat ik niet ver hoef te gaan om deze moed te ervaren. Bijna iedereen in ons team is kwetsbaar op zijn of haar eigen manier. Allemaal tonen ze de moed om ondanks hun kwetsbaarheid midden in de samenleving te staan. En waarde toe te voegen vanuit deze heldhaftige positie.

Daar hoort dienend en bescheiden leiderschap bij, en de belofte aan jezelf om ieder dag iets op te steken van jouw idolen.

Ik ga weer verder leren, een fijne dag.

 

Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.