SociaalPlusOverpeinzingen aan het einde van het jaar

Overpeinzingen aan het einde van het jaar

Als ik terugkijk op 2023, zie ik een jaar vol fijne momenten waarin we nieuwe gemeentes en andere waardevolle klanten mochten verwelkomen. We mochten onze eerste Europese aanbesteding winnen. Daarnaast kregen we een nieuw “zusterbedrijf”: KccPlus in Roosendaal. Bovendien werden we erkend voor ons werk door een nominatie én een tweede plaats als meest inspirerende sociale onderneming.

Dit alles bevestigt dat ons werk ertoe doet en dat we een impact maken.

Maar terugblikkend zie ik ook uitdagingen (laten we het geen problemen meer noemen, toch?).  Langdurige afwezigheid van teamleden door ziekte op cruciale posities heeft onze plannen in Roosendaal vertraagd. Onze klantcontactsoftware vertoonde een aantal keren haperingen. Een persoonlijke confrontatie met het feit dat ik geen 40 meer ben ;-)

Deze gebeurtenissen maken 2023 een waardevolle mix van successen en lessen.

Wat overheerst, is de dankbaarheid. Dankbaarheid voor ons team, altijd betrouwbaar. Dankbaarheid voor klanten die blij zijn met wat we doen en hoe we het doen, en die begrip toonden bij storingen. Dankbaarheid voor de veerkracht van teamleden die ernstige gezondheidsproblemen hebben overwonnen.

Het begint bijna als een standaard eindejaarsboodschap te klinken: we missen alleen nog het optimisme, de overtuiging en de strijdlust voor het komende jaar.

Gelukkig hoeven we die niet opnieuw uit te vinden. We hebben genoeg reserves voor de komende jaren. Want net zoals met liefde geldt ook voor optimisme, overtuiging en strijdlust: als je het deelt, groeit het, in plaats van af te nemen.

Laat het nieuwe jaar maar komen. We zijn er klaar voor, gewapend met onze ervaringen, geleerde lessen en optimisme, overtuiging en strijdlust

Voor 2024 wens ik jou ook optimisme, overtuiging en strijdlust toe.

Mocht je niet genoeg hebben, laat het ons weten:  we delen het graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.